torsdag 6 januari 2011

Jaha...


...då har man åter samlat sig för ett till inlägg. Denna julledighet skapar en del huvudbry och påminner en om de lediga stunder som funnist vid tidigare tillfällen. Jag har alltid tyckt, med den erfarenhet som kommit med att ha ett barn med detta funktionshinder. Att varför ska det finnsa lov?? Jul - , pås, -sport, -sommarlov osv. Om man ska vara realistisk så passar det inte in i ett liv med personer med neurofunktionshinder. Varför? Men herregud med alla rutiner som man måste bygga upp varje dag, så kommer dessa lov att rubba hela familjens verkligheter. Allt detta pysslande på skolorna kring alla högtider, eksem, säger jag bara. Fullt, på hela kroppen. Man får ändra hela tiden och förbereda för ledigt också. För fasiken. Vad ska detta lediga vara bra för, skapa ledig för föräldrar med barn som behöver extra stöd och hjälp krin dessa högtider som har en massa röda dagar. Inget funkar ju!!

Verksamheter som har våra barn, kan ju för fasiken inte ha lov och pyssla med jul - påsk - sommarpyssel. Byta gardiner och dekorera, än det ena än det andra. Visst vet vi ju alla att normalstörda barn mår bra av detta pyssel och den förberedelse det är kring jesus födelse och död....min son behöver i alla fall ha dagen lika som gårdagen för att ens funka för nästkommande dag. Denna 18 julen, har inte ens sonen kunnat vara på fritids, pga av "ihopsammanslagningar" ett lika långt ord som det är invecklat. Han som inte ens går på samma ställe som det som ska slås ihop med, det ligger på andra sidan stan. Men visst måste man förstå att de behöver få ihop så det finns personal för de som "behöver" få vara på fritids. Men det är ju inte ens som det brukar än då. Váf ska han dit och göra alls då. Han fick vara hemma denna jul, då klokheten bedrar visheten ännu en gång i kommunen.

Men nu har ännu en jul avverkats, nu är det "bara" jobbet att träna in honom efter 3 veckors ledigt, skolan, fritids och kortids....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar