onsdag 15 februari 2012

Hemma igen...

Känner mer och mer att jag håller på att ge upp helt och hållet...sonen måste få må bra...men det känns inte som om någon bryr sig. Jag hör inte av mig till skolan mera, jag låter sonen få välja om han ska gå till skolan eller inte...tror han gör det för att slippa stå till svars för om han inte vill, har läst och försökt överväga för och emot. Nackdelar och fördelar kring att låta honom gå hemma istället för skolan. Vi har inga problem att ha rutiner hemma. Men att få in rutien att han ska vara på skolan den finns snart inte längre.

" Besparingarna i skolan på lärarassistenter och elev assistenter har än mer minskat dessa elever chanser att klara av skolan. Idag sitter många barn hemma istället för att vara i skolan, då skolorna inte klarar av att ge dem rätt form av undervisning. De är inskrivna i skolorna, vilka får skolpeng för dem, men de undervisas bara sporadiskt med hemundervisning. Om de har hemundervisning överhuvudtaget.
Vem tar ansvaret för alla dessa barn? Politikerna blundar för det, skolorna mörkar att det är så illa, rektorer är ovilliga ta in oss med kunskapen och med insikt inifrån NPF spektrat för att kompetenshöja och utbilda sina lärare.
Vad är felet? Prestige? Ovilja påvisa egen brist på kompetens? Skäms de över att ta in stöd utifrån när behovet ökar dagligen? Att inte ta in oss utbildande expertkonsulter för att styra upp och kvalitetssäkra utförandet, ge alla barn samma rätt till lika skola, är såväl ansvarslöst som ignorant!