måndag 4 juli 2011

Första dagen


Sommararbetet började bra måste jag säga. Med en massa förberedelser så hoppas jag att det klaffar. Förra året var sonen på SAVO, en skyddad verkstad för utvecklingstörda. Första sommaren gick väl ganska bra. Trodde i mitt inre att om han bara fick lära känna miljön, det var ju i alla fall förstå-sig-på-are där, trodde jag!!Men tydligen var jag för naiv, igen. Det fanns inte många som visste vad funktionshindret var eller hur man skulle hantera det, man bara gapar. Skrev ett långt meijl till de som skötte sommar arbeterna i kommunen. Fick aldrig något svar, så det föll bort med tiden. så förra sommaren söker vi ånyo sommararbete till honom..får samma!! Kan man fatta, är det något galet i kommunen eller är det så att man gärna samlar samma kategorier under samma tak.Bara för att man har en diagnos...självklart att man ska vara på SAVO. Unrar vad ordet SAVO står för...,speciellt-avtrubbade-vanställda-oganiseringslösa, individer eller??

Jag pratar med kvinnan som har hand om detta ärende i alla fall, så säger kvinnan att hon läste mitt mejl men att hon inte hörde av sig direkt så tänkte hon att det skulle hon ta tag i denna sommar. Men herre gud kvinna, vet du hur många tragiska ord det var på samma gång. Kommunen måste väl för fasiken höra av sig när man meijlar dem om en sådan här sak som är mycket allvarlig. Man kan inte fatta det, hakan faller inte längre ner...man bli luttrad av allas o förståelse.

Nu blickar vi framåt från detta misslyckande som min son fick bära pga av denna okunskap. Det flyttar hit en kvinna från Gällivare till Övre Svarlå, och registrerar ett företag och anmäler att hon vill ha ungdomar med NPF hos sig där på landet för att hjälpa till med enkla sysslor. Jag jublar. Hon har själv en son som har AS. Hon tycker det ska bli så roligt att få träffa min son..tänk om det skulle finnas fler som henne. Hjärta henne!!

Idag åkte sonen iväg till Övre Svartlå med färd tjänst, som vanligt går det inga bussar på sommaren. Nu håller jag både tummar och tår för att det ska bli en upplevelse och inga misslyckanden detta år. Bara sommarkul och mys!!