måndag 22 mars 2010

En natt som andra

Varje natt så var det minst 3 uppvakningar. Välling, byte av blöja och en låååång insomning. Sen var det att knata och försöka somna om trots att huvudet värkte av för lite sömn, hinner precis somna om sen gråter prinsen igen och vill till mamma. Jag går och hämtar honom, lägger honom bredvid mig och försöker slumra lite, pigg som han är rullar han runt i sängen och bökar på kring mig. Prinsen är nu 3 år. Om en vecka ska vi på Gammelängskolan i Boden och prata med en psykolog. Undrar vad man prata med henne om, psykolog för mig har alltid varit en människa som suttit och iaktagit och pratat konstigt. Tänkte väl inte så mycket mer på det, klockan vara bara 04.30 på morgonen. Tung i huvudet går jag till slut upp och gör en flaska välling, med lite tur somnar Alex om snart.

Klockan hinner bli 06.00 innan han bestämmer sig för att sluta ögonen lite, jag vet inte om jag ska somna om eller ta mig upp och göra mig iordning innan prinsen vaknar igen. Jag går i alla fall upp och äter min frukost och tvättar håret, sen vaknar han igen och då är det bara att kränga på ovarallen under stora protester. Men på kommer den och sen blir det en massa "öh" "öh", då vet jag att han vill ha ett mjukdjur som han brukar sova med då och då. Varför kan han inte bara säga det, jag upprepar "tiger" för honom, tiger. Nä inget ljud som ens kommer i närheten av det. Nåja, han ler och blev glad över tiger så vi åker iväg till dagis.

Huvudvärken blixtrar i mitt huvud, jag går en promenad efter jag lämnat honom, jag är ledig idag, det är så skönt att bara få vara såna här dagar så Alex brukar vara på dagis några timmar. Vilken barnförälder vill inte ha en dag tom av måsten eller kunna lägga upp den som man känner för det? Tar in posten när jag kommer hem, sätter på kaffet och blir sittande på stolen. Känner mig helt tom i kroppen. Klockan är snart 12 och om en timme ska jag hämta prinsen igen. Suck! Helt apatisk och tom går jag och lägger mig på soffan för att vila lite. Måste samla kraft.