torsdag 24 mars 2011

Skolan, skolan, skolan...

Varför saknas det så mycket kunskaper inom området för neurofunktionshinder, varför??

"En skola för alla, inte en skola för alla
RFA eftersträvar en skola för alla. Inkludering är inte nödvändigtvis ett begrepp med positiv innebörd för elever med autism. Istället föredrar RFA att tala om en inkluderande skola; en skola där det finns plats för alla elever oavsett deras olikheter, där verksamheten anpassas till att fungera för individen. För att detta ska bli möjligt krävs bland annat autismspecifik kompetens, då autism är en funktionsnedsättning som är specifik, ovanlig och svår att förstå utan särskild kunskap."


Riksföreningens skriver på sin hemsida detta, men var är problemet. Kan man inte ta till sig detta?

Eller detta...


"En systematisk kvalitetskontroll bör införas i alla skolor. Med detta avses att skolan ska redovisa hur man strukturerar sitt arbetssätt för att kunna ta emot elever med autism och även vilket stöd man ger dessa elever så att de ges samma förutsättningar som andra att nå skolans mål. Med kvalitetskontroll i skolan för elever med autism avses även en redovisning av måluppfyllelse för denna grupp."

Min hjärna orkar inte mera av detta skitsnack...-vi gör vad vi kan..fan det är inte tillräckligt för min son. -Vi ber om ursäkt men vi tänkte inte på att vi skulle gå ut med information....men va fan?? Vem fan ska jag be om ursäkt hos när min son inte orkar med att det hoppas hit och dit med olika aktiviteter som inte är planerade. Vad har man missat i detta..att han har ett funktionshinder eller att man måste ha utbildad personal eller...jag fattar FAN ingenting.

- Idag så ska vi ha utflykt, säger sonen på morgonen. Va?..vem har sagt det..lärarna, när, var, hur? snurrar det i mitt huvud..Sonen sitter med knäna uppkrupen i sängen...tittar lite förstrulat på tvn...ska jag vara på fritids sen? säger han...vad fan ska jag svara på det....utan att göra honom upprörd eller kanske så känner han inte av att jag har en växande ilska i mig..men det är inte till honom den ska riktas..men vad ska man göra av den känsla som kommer upp i detta; PLANERINGEN var är den...Tiden? var är den....Faaaan...